De Alles-in-1 praktijk!

Prothese onderhoud en reparaties

Prothese onderhoud en reparaties

Als u een prothese heeft is het natuurlijk van belang dat u deze goed kunt onderhouden. Uiteraard helpen wij u daar graag bij!

De pasvorm van uw gebit herstellen
Na verloop van tijd bent u gewend aan uw nieuwe kunsttanden en -kiezen. Zo goed zelfs, dat het lijkt alsof ze er altijd zijn geweest!
Helaas verandert dit op den duur toch iets. Uw kaken slinken naarmate u ouder wordt, maar uw kunstgebit blijft even groot. Hier door kan er ruimte ontstaat tussen uw kunstgebit en uw kaak waardoor het gebit op den duur losser gaat zitten. Als het gebit niet goed meer past kan deze vervelend gaan zitten. Het kan voor komen dat u pijn ervaart en dat de kaak onnodig verder gaat slinken.
In zo’n geval kunnen wij uw kunstgebit aanpassen. Onze tandtechniekers kunnen een nieuwe laag of voering in uw kunstgebit aanbrengen waardoor het weer stevig zit en u geen pijn en/of ongemak ervaart.
Schoonmaken kunstgebit

Uw kunstgebit schoonmaken is noodzakelijk om bacteriegroei, plak en tandsteen te voorkomen. En niet alleen uw kunstgebit maar ook uw mond moet u nog steeds poetsen omdat bacteriën in uw mond door de aanwezigheid van voedselresten (plak) snel kunnen groeien. Door plak en bacteriën kunt u makkelijk zweertjes en ontstekingen krijgen en uit uw mond gaan ruiken.
Ons advies is om uw kunstgebit dagelijks goed te reinigen en daarnaast twee keer per jaar een grote schoonmaakbeurt te geven. Voor uw halfjaarlijkse grote schoonmaakbeurt kunt u uw kunstgebit bij ons langs brengen. Wij doen uw kunstgebit voor u in een steriel bad, polijsten uw gebit zodat alle aanslag en tandsteen eraf is, en brengen uw kunstgebit op hoogglans. Zo is uw gebit weer helemaal fris en krijgt plak minder kans zich aan te hechten!
Reparaties

Het kan voorkomen dat er een tand los komt, uw kunstgebit beschadigd raakt of zelfs breekt. Voor reparaties komt u na het maken van een afspraak gewoon bij ons langs! De techniekers kijken wat er aan de hand is en brengen uw kunstgebit weer voor u in orde.
Vaak kunnen wij u met dit soort reparaties direct helpen en kunt u er bij ons op wachten onder het genot van een kopje koffie.
Originele sterkte

Het repareren van een kunstgebit is niet alleen even lijmen. Wij vernieuwen de kunststof rond de breuk. Hierdoor is de reparatie vrijwel onzichtbaar en behoud de prothese de originele sterkte. Waarschuwing: Laat zelf repareren achterwege. Niet alleen bestaat er geen lijm die sterk genoeg is, maar de meeste lijmsoorten hebben ook nog eens een agressieve werking op de kunststof van uw prothese. Hierdoor kan het kunstgebit zo worden aangetast dat repareren niet meer mogelijk is. Daarbij is een lijmreparatie nooit zo sterk als de methode die wij toepassen. Het repareren van uw prothese kunt u daarom het beste aan de vakman overlaten.

Oorzaak oplossen

Anders dan bij ongelukjes, zoals bij het in de wastafel laten vallen van een prothese, wordt u alleen geconfronteerd met breuken en scheurtjes als uw kunstgebit 'slecht past' of wanneer deze al langdurig in gebruik is. Wanneer er sprake is van een 'slechte passing' ontstaan piekbelastingen op één bepaald punt in uw prothese waardoor een breuk kan optreden. Hierbij helpt maar één remedie, een nieuw kunstgebit. Ook hiermee kunnen wij u van dienst zijn. Laat uw prothese en de 'passing' regelmatig door ons controleren. Hiervoor kunt u kosteloos bij onze praktijk in Leidschendam terecht. Een kunstgebit reparatie is altijd mogelijk maar voorkomen is natuurlijk beter dan genezen.
 

 Nieuws

Loodvergiftiging uit China geimporteerde kroon

24-03-2017

1 slachtoffer bevestigd - onderzoek Amerikaanse tv Uit een onderzoeksverslag van WBNS-TV uit Columbus, Ohio blijkt dat een uit China geïmporteerde tandtechnisch werkstuk lood bevat. De zaak ...

Valse verklaringen Chinese tandtechniek importeur McZahn

24-03-2017

  De uit China importerende McZahn-keten is door de Duitse autoriteiten beschuldigd van fraude en vervalsing van documenten. Door de handelswijze van het bedrijf zou de Staatskas voor Euro 860.000 benadeeld hebbe ...

'Tandprothesen uit China zijn giftig'

24-03-2017

Volgens Belgisch Kamerlid Raf Terwingen (CD&V) zitten er in de Chinese tandtechnische werkstukken toxische bestanddelen zoals lood, zink en magnesium. Dergelijke producten van de offshore tandtechniek uit lage lon ...

Branchevereniging Tandtechniek over gesjoemel met Chinese import-kronen

24-03-2017

Branchevereniging Tandtechniek: limiteer import uit lage lonen landen In het Tandtechnisch Magazine nummer 97 dat deze maand verschijnt is een artikel opgenomen over een Deens testrapport waaruit blij ...

FEPPD start onderzoek naar gesjoemel met Chinese kronen

15-03-2017

De pan-europese koepelorganisatie voor tandtechnisch laboratoriumhouders, de FEPPD, start een onderzoek naar het voorkomen van klachten bij patiënten na het plaatsen van Chinese kronen. Ook patiënten die er pas achtera ...

Tandartstarieven 2017

14-03-2017

De tandartstarieven voor 2017 zijn bekend, en geldig per 01-01-2017 . Na jaren van veel wijzigingen zijn de tarieven en structuur van tandartstarieven nauwelijks gewijzigd ten opzichte van vorig jaar. Daarnaast is er ...