De Alles-in-1 praktijk!

Kroon- en Brugwerk

Kroon- en brugwerk

Bij ons bent u aan het goede adres voor:

Inlays/onlays
Facings
Opbouw, direct en indirect
Solitaire kroon
Implantaat kronen en bruggen
Etsbruggen
Bruggen
Combinatiewerkstukken

Kroon

Wanneer een tand of kies is afgebroken is het plaatsen van een kroon een mogelijkheid om het gebit er weer fraai uit te doen zien. Een kroon is eigenlijk niets meer dan een kapje dat over een afgeslepen tand of kies past. Kronen zijn beschikbaar in vele soorten materialen, bijvoorbeeld metaal of porselein of een combinatie hiervan. Laat u goed voorlichten over de vele mogelijkheden van kroon en brugwerk en het te gebruiken materiaal. Het gaat immers om uw mond!
Brug

Ontbreken er één of meer tanden of kiezen? Dan is de brug wellicht een goede oplossing voor uw gebit. Een brug bestaat uit twee of meer kronen en een tussendeel. De brug zit vast aan twee of meer afgeslepen tanden of kiezen aan weerszijden van de ontbrekende tand(en). Een brug kan – naast het verfraaien van uw gebit – ook nodig zijn om te voorkomen dat uw tanden scheef gaan staan.
Kwaliteit

Ons tandtechnisch laboratorium werkt met goudlegeringen en palladium legeringen van de beste kwaliteit zodat we een voorspelbaar resultaat krijgen. Met deze legeringen werken zij al meer dan 20 jaar en deze hebben zich in die tijd ruimschoots bewezen. Eventueel maken ze ook hoogstaande zirkonium kronen die compleet worden opgebakken.
Onze tandtechniekers mogen zich op het gebied van implantaat werkstukken specialisten noemen vanwege hun jarenlange ervaring. Mocht het nodig zijn kan er in de praktijk kleur worden bepaald en overleg over de werkstukken wordt zeer gewaardeerd zodat er een optimaal resultaat behaald wordt en de patiënt perfect geholpen wordt.

In de Verklaring van Overeenstemming staan alle gebruikte materialen en unieke aankoopnummers vermeld. Zo kan altijd de herkomst gecontroleerd worden en weet u waarvoor u betaald. Vraag hierom bij uw tandarts.
Vervanging

Onze ervaring is dat een kwalitatief goede kroon onder normale omstandigheden zeker dertig(!) jaar mee kan gaan. Het loont dus om te investeren in goed materiaal van uw kroon en brugwerk. Maar monden veranderen ongemerkt door de jaren. Kaken slinken bijvoorbeeld, of de kleur van uw gebit verandert en dan kan vervanging nodig zijn.

Controle

Ga daarom regelmatig op controle bij uw tandarts. Die kent de historie van uw mondsituatie. Dat is wel zo vertrouwd. Steeds vaker stuurt de tandarts u naar het tandtechnisch laboratorium. Bijvoorbeeld om de kleur te bepalen die het beste bij uw gebit past.
Nederlands product

Ons laboratorium staat voor een Nederlands kwaliteitsproduct en zij importeren dan ook geen materialen of producten uit China of andere lage lonen landen. Wij willen voor u beslist geen risico lopen of meewerken aan uitbuiting van werknemers uit Derde wereldlanden. Er zijn in de media diverse publicaties geweest over de kwaliteit van Chinese kronen. Hieronder treft u diverse links naar verschillende publicaties over de import van tandtechnisch werk uit lage lonen landen aan.

Feppd start onderzoek naar gesjoemel met Chinese kronen;

Branchevereniging Tandtechniek over gesjoemel met Chinese import kronen;

'Tandprothesen uit China zijn giftig';

Valse verklaringen Chinese tandtechniek importeur McZahn;

Loodvergiftiging uit China geimporteerde kroon;

Vergoeding kroon- en brugwerk

Afhankelijk van uw (aanvullende) verzekering wordt de behandeling van kroon en brugwerk vergoed. In de meeste gevallen zult u echter een deel moeten bijbetalen. Informeer vrijblijvend naar de financieringsmogelijkheden.
 

 Nieuws

Loodvergiftiging uit China geimporteerde kroon

24-03-2017

1 slachtoffer bevestigd - onderzoek Amerikaanse tv Uit een onderzoeksverslag van WBNS-TV uit Columbus, Ohio blijkt dat een uit China geïmporteerde tandtechnisch werkstuk lood bevat. De zaak ...

Valse verklaringen Chinese tandtechniek importeur McZahn

24-03-2017

  De uit China importerende McZahn-keten is door de Duitse autoriteiten beschuldigd van fraude en vervalsing van documenten. Door de handelswijze van het bedrijf zou de Staatskas voor Euro 860.000 benadeeld hebbe ...

'Tandprothesen uit China zijn giftig'

24-03-2017

Volgens Belgisch Kamerlid Raf Terwingen (CD&V) zitten er in de Chinese tandtechnische werkstukken toxische bestanddelen zoals lood, zink en magnesium. Dergelijke producten van de offshore tandtechniek uit lage lon ...

Branchevereniging Tandtechniek over gesjoemel met Chinese import-kronen

24-03-2017

Branchevereniging Tandtechniek: limiteer import uit lage lonen landen In het Tandtechnisch Magazine nummer 97 dat deze maand verschijnt is een artikel opgenomen over een Deens testrapport waaruit blij ...

FEPPD start onderzoek naar gesjoemel met Chinese kronen

15-03-2017

De pan-europese koepelorganisatie voor tandtechnisch laboratoriumhouders, de FEPPD, start een onderzoek naar het voorkomen van klachten bij patiënten na het plaatsen van Chinese kronen. Ook patiënten die er pas achtera ...

Tandartstarieven 2017

14-03-2017

De tandartstarieven voor 2017 zijn bekend, en geldig per 01-01-2017 . Na jaren van veel wijzigingen zijn de tarieven en structuur van tandartstarieven nauwelijks gewijzigd ten opzichte van vorig jaar. Daarnaast is er ...