De Alles-in-1 praktijk!

Afspraken & Behandelingen

Afspraken en behandelingen

 1. Wilt u uw afspraak verzetten of annuleren? Dat kunt u doen door bij ons 1 werkdag (minimaal 24 uur) van te voren uw wijziging door te geven. Indien dit niet heeft plaatsgevonden, brengen wij de door ons gereserveerde tijd in rekening.
 2. 1e keer afwezig zonder bericht: Afspraak < 10- 15 min / Afspraak > 10- 15 min / 10 euro onkosten
 3. 2e keer afwezig zonder bericht: 15 euro onkosten en een waarschuwing
 4. 3e keer afwezig zonder bericht: 15 euro onkosten en een laatste waarschuwing
 5. Behandelingen worden alleen uitgevoerd op afspraak.
 6. Het is de verantwoordelijkheid van de patiënt om de periodieke controle na te komen zodat wij veranderingen en mogelijke problemen in uw mond tijdig kunnen ontdekken.
 7. Wanneer u een pijnklacht heeft, neem dan contact met ons op en wacht niet tot de volgende controle. Bel ons indien mogelijk tussen 8.30 en 10.00 uur, zodat wij u eventueel dezelfde dag nog kunnen helpen.
 8. In een normale situatie maken wij 1 keer per jaar 2 á 3 jaar bite-wings foto’s. Afhankelijk van uw gebitssituatie kunnen we afwijken van het termijn. In geval van pijnklachten, of bij het ontdekken van bijzonderheden tijdens een periodieke controle. Op deze manier verkrijgen wij extra informatie voor het stellen van de juiste diagnose.
 9. Wij werken met één mondhygiënist en één tandarts. Uw eerste afspraak zal plaats vinden bij uw mondhygiënist. Deze zal uw mondconditie in kaart brengen. Op basis hiervan wordt er een behandelplan opgesteld en uitgevoerd door de mondhygiënist. Daarna zal de mondhygiënist u doorverwijzen voor een vervolg afspraak bij de tandarts.
 10. Mondgezondheid maakt deel uit van de algemene gezondheid. Ons doel is om u te helpen een optimale mondgezondheid te bereiken en te behouden. Bij onze kennismaking verzamelen wij de noodzakelijke gegevens om uw huidige mondconditie in kaart te brengen en bespreken we uw wensen.
 11. Wij brengen een advies uit over de beste vervolgbehandeling in uw situatie en wij gaan ervan uit dat u ons advies ter harte neemt. Uiteraard bespreken wij het behandelplan van te voren met u door.
 12. Omdat wij het “voorkomen van gebitsproblemen” erg belangrijk vinden hechten wij een grote waarde aan preventie maatregelen. Dit betekend dat wij uw gebit zo schoon en gezond mogelijk willen houden.
 13. Wij verwachten van u dat onze praktijk regelmatig bezoekt voor periodieke controles. De controlefrequentie wordt bepaald aan de hand van uw mondgezondheid.
 

 Nieuws

Loodvergiftiging uit China geimporteerde kroon

24-03-2017

1 slachtoffer bevestigd - onderzoek Amerikaanse tv Uit een onderzoeksverslag van WBNS-TV uit Columbus, Ohio blijkt dat een uit China geïmporteerde tandtechnisch werkstuk lood bevat. De zaak ...

Valse verklaringen Chinese tandtechniek importeur McZahn

24-03-2017

  De uit China importerende McZahn-keten is door de Duitse autoriteiten beschuldigd van fraude en vervalsing van documenten. Door de handelswijze van het bedrijf zou de Staatskas voor Euro 860.000 benadeeld hebbe ...

'Tandprothesen uit China zijn giftig'

24-03-2017

Volgens Belgisch Kamerlid Raf Terwingen (CD&V) zitten er in de Chinese tandtechnische werkstukken toxische bestanddelen zoals lood, zink en magnesium. Dergelijke producten van de offshore tandtechniek uit lage lon ...

Branchevereniging Tandtechniek over gesjoemel met Chinese import-kronen

24-03-2017

Branchevereniging Tandtechniek: limiteer import uit lage lonen landen In het Tandtechnisch Magazine nummer 97 dat deze maand verschijnt is een artikel opgenomen over een Deens testrapport waaruit blij ...

FEPPD start onderzoek naar gesjoemel met Chinese kronen

15-03-2017

De pan-europese koepelorganisatie voor tandtechnisch laboratoriumhouders, de FEPPD, start een onderzoek naar het voorkomen van klachten bij patiënten na het plaatsen van Chinese kronen. Ook patiënten die er pas achtera ...

Tandartstarieven 2017

14-03-2017

De tandartstarieven voor 2017 zijn bekend, en geldig per 01-01-2017 . Na jaren van veel wijzigingen zijn de tarieven en structuur van tandartstarieven nauwelijks gewijzigd ten opzichte van vorig jaar. Daarnaast is er ...