De Alles-in-1 praktijk!

Implantologie

Implantologie

Praat vol zelfvertrouwen
Kauw, praat, lach, grinnik, huil, schreeuw.
Wees uzelf en geef uw gevoel de ruimte.
Met tandheelkundige implantaten kunt u rekenen op tanden die er echt uit zien en dus op het daarmee samenhangende vertrouwen. Steeds meer mensen ontdekken dat tandheelkundige implantaten er uit zien, voelen en werken als echte tanden.

Wanneer er bij u een tand of kies ontbreekt kan er besloten worden om een implantaat te plaatsen. Dit kan in zowel de onderkaak als bovenkaak. Op het implantaat wordt dan een kroon, brug op klikgebit geplaatst.
Wat is een implantaat?

Een implantaat kunt u het beste vergelijken met een kunstwortel die in de kaak wordt geplaatst. Implantaten worden gemaakt van een lichaamsvriendelijk materiaal zoals titanium en bieden houvast voor een kroon, brug of klikgebit. Het plaatsen van implantaten voorkomt het slinken van de kaak waardoor het bekende ‘invallen van de wangen’ kan ontstaan.
Als u overweegt een implantaat te laten plaatsen dan is het van belang dat u hier niet al te lang mee wacht na het trekken van een tand of kies. Het bot in de kaak zal na het trekken van een tand of kies inactief worden en het bot zal op den duur gaan slinken. Indien dit gebeurt is een langdurigere behandeling vereist dan wanneer u meteen overgaat tot het plaatsen van een implantaat. Ons team adviseert u hier graag vrijblijvend over!
Kunstgebit vs. Klikgebit

Wanneer u een nieuw kunstgebit nodig heeft, of wanneer u last heeft van uw huidige kunstgebit en hierdoor bijvoorbeeld moeite heeft met praten, kauwen of slikken, dan kan een klikgebit voor u de perfecte oplossing zijn. Het klikgebit biedt meer stevigheid dan een regulier kunstgebit, doordat het op een of meerdere implantaten in uw kaak wordt vastgeklikt. Dit vastklikken gebeurd door middel van zogeheten stegverbindingen of drukknoppen.
Een groot voordeel van het klikgebit is dat er geen lijm of kleefpasta nodig is om het gebit op zijn plek te houden. Verder zien de tanden van een klikgebit er natuurlijk uit en is het klikgebit uitneembaar en makkelijk te reinigen.
Astra implantaten

Het Astra Tech Dentaal implantaatsysteem biedt een uniek ontwerp, dat zorgt voor een zeer solide implantaat. De buitenlaag van het implantaat is behandeld om een strakke en stevige verbinding te maken tussen het bot en het implantaat. Dit handhaaft het bot niveau en ondersteunt de natuurlijke verschijning van tandvlees. Samen zorgen deze factoren ervoor dat het risico op complicaties afneemt en de functie en esthetiek verbeteren. Of u nu een nieuwe kroon nodig heeft, een volledige brug laat aanmeten of een gebitsprothese wilt laten vastzetten, met Astra implantaten krijgt u de beste oplossing.
Waarom Astra implantaten?

- Om protheses, bruggen en kronen vast te zetten.
- Ideale basis voor een klikgebit
- Voor een kroon vervanging
- Het voorkomt terugtrekken van het bot

Kortom het Astra implantaat is de ideale oplossing wanneer er geen tanden of kiezen meer zijn. Vraag uw tandarts om meer informatie.
Kosten implantologie?

De kosten voor de behandeling zijn afhankelijk van de omvang van de werkzaamheden en van uw ziektekostenverzekering. Maak vrijblijvend een afspraak voor advies wat in uw geval de beste klik met uw gebit kan zijn.
 

 Nieuws

Loodvergiftiging uit China geimporteerde kroon

24-03-2017

1 slachtoffer bevestigd - onderzoek Amerikaanse tv Uit een onderzoeksverslag van WBNS-TV uit Columbus, Ohio blijkt dat een uit China geïmporteerde tandtechnisch werkstuk lood bevat. De zaak ...

Valse verklaringen Chinese tandtechniek importeur McZahn

24-03-2017

  De uit China importerende McZahn-keten is door de Duitse autoriteiten beschuldigd van fraude en vervalsing van documenten. Door de handelswijze van het bedrijf zou de Staatskas voor Euro 860.000 benadeeld hebbe ...

'Tandprothesen uit China zijn giftig'

24-03-2017

Volgens Belgisch Kamerlid Raf Terwingen (CD&V) zitten er in de Chinese tandtechnische werkstukken toxische bestanddelen zoals lood, zink en magnesium. Dergelijke producten van de offshore tandtechniek uit lage lon ...

Branchevereniging Tandtechniek over gesjoemel met Chinese import-kronen

24-03-2017

Branchevereniging Tandtechniek: limiteer import uit lage lonen landen In het Tandtechnisch Magazine nummer 97 dat deze maand verschijnt is een artikel opgenomen over een Deens testrapport waaruit blij ...

FEPPD start onderzoek naar gesjoemel met Chinese kronen

15-03-2017

De pan-europese koepelorganisatie voor tandtechnisch laboratoriumhouders, de FEPPD, start een onderzoek naar het voorkomen van klachten bij patiënten na het plaatsen van Chinese kronen. Ook patiënten die er pas achtera ...

Tandartstarieven 2017

14-03-2017

De tandartstarieven voor 2017 zijn bekend, en geldig per 01-01-2017 . Na jaren van veel wijzigingen zijn de tarieven en structuur van tandartstarieven nauwelijks gewijzigd ten opzichte van vorig jaar. Daarnaast is er ...